Torocko.eu
A Torockói faluturizmus

Torockó falu az utóbbi években az Erdélyi faluturizmus egyik szinte legfontosabb központjává vált. Ezt annak köszönheti hogy több mint ezer éves néphagyományokat öriz, melyet a lakósai lelkiismeretesen nap mint nap fenntartanak, és emellett rengeteg érdekességet és kikapcsolódási lehetöséget kínál minden korosztálynak. Talán egy nap nem is elég hogy feltárjuk számtalan irodalomtörténeti kincseit, nem is beszélve arról hogy a közelben lévö vár romok is látogatást igényelnek.
Turisták azonban nem csak irodalmi értékek látogatásáért érkeznek a faluba. Csodás környezete ideális hely a hegymászásra, hegyi túrák szervezésére, több napos kirándulások szervezésére, sátorozásra és siklóernyözésre.

A Torockó-i népviseletet, kézzel festett bútorzatát, a falu ékességeit,a háztartási eszközöket, a népi kézimunkákat megcsodálhatjuk mind a múzeumban, mind a legtöbb vendéglátó háznál.
Gyakran látogatott a Torockó központjában elhelyezkedö unitárius templom. Epitészeti stílusa és belsö népies díszítései tükrözik a falu többi házának kézimunkáját és a falu irodalmi örökségét.
Megfelelö idöjárás esetében a falu felett akár 40-50 siklóernyös is megszámolható. A hely szépsége, termeszetes adottságai a sportolókat is vonzza. Kiváló a hely tájfutó versenyek megszervezésére is.
Kirándulási lehetö- ségek: gyalogtúrák a környezö erdökbe, hegymászás az 1130 méter magas Székelykore. Meglátogatandó 5 km-re lévö torockó- szentgyörgyi vár és a 8 km-re fekvo bedelloi cseppkobarlang is.
Director Firme Real Web